Başlangıç / Genel Sağlık Bilgileri / Sorbitan Stearat nedir? sorbitan monostearat zararları

Sorbitan Stearat nedir? sorbitan monostearat zararları


Sorbitan stearat, birçok losyon ve diğer cilt bakım ürünlerinde önemli bir bileşendir. Nemi bağlamak, ürünü kalınlaştırmak ve su ve yağ karışımını stabilize etmek için bir nemlendirici görevi görür. Bu stabilizasyon etkisi, sorbitan stearatın bir emülsiyonlaştırıcı olarak bilinmesidir – normalde harmanlamayacak iki sıvıya, emülsiyon adı verilen stabil bir karışım oluşturmak için izin verir. Birçok günlük ürün, viyaller, kavanozlar ve şişelerdeki uzun süreli depolama sırasında bir krem ​​tabanının parçalanmasını engellemek için bunu kullanır. Bununla birlikte, ürünler aşırı sıcak veya soğuk sıcaklıklara maruz kaldığında, ayırma hala oluşabilir.

Sorbitan stearat kaynağı çilek ve diğer bitkisel maddelerdir. Bileşik, doğal bir alkol olarak türetilir, sorbitol adlı bir şeker alkolü, sebzelerden yağ asitleri ile birleştirilir. Sorbitol, mısır, erik ve diğer birçok yaygın gıda gibi doğal kaynaklarda bulunabilir. Sorbitol ve yağ asitleri reaksiyona girdiğinde, sorbitolün nemlendirme özelliklerini koruyan yeni bir bileşik oluşturur ve alkolü etkili bir cilt nemlendiricisi ve yumuşatıcı yapar. Bu yüzden anti-aging formülleri, döküntü tedavisi kremleri ve kuru cilt tedavilerinde sıklıkla kullanılır. Nemlendirici özellikler güneş koruyucu losyonlarda ve kremlerde de yararlıdır.


Bileşik ayrıca bazı kozmetiklerde de kullanılır. Sorbitan stearat, krem ​​göz farı veya sıvı fondöten gibi krem ​​bazlı kozmetikler için bir bağlayıcı madde olarak görev yapabilir. Ayrıca, bazı kozmetiklerin tekrarlanan kullanımından kaynaklanan dehidrasyon etkilerini azaltmak ve uzun süre boyunca makyajın neden olduğu deri dökülmesini azaltmak için bir nemlendirme maddesi olarak da hareket edebilir. Losyon bazlı medikal tedaviler ve sporcu ayağı ilaçları gibi sallar, bir miktar sorbitol bazlı emülsiyonlaştırıcıyı da içerebilir.

Sorbitan stearat düşük bir alerjik reaksiyon riski taşır ve genellikle topik kullanım için güvenli, yumuşak bir madde olarak kabul edilir. Bazı kullanıcılar tahriş, kızarıklık ve kurdeşen de dahil olmak üzere cilt reaksiyonları bildirdi. Bu reaksiyonlar genellikle hafif, nadir ve geleneksel yöntemlerle tedavi edilebilir. Birçok bebek ürünü bileşiği kullanır ve bebek cildinde hiçbir olumsuz etki bildirilmemiştir.

Çevre Kanada Yerel Madde Listesi sorbitan stearat hakkında olası bir çevresel toksin olarak endişelerini dile getirmiştir. Birçok kozmetik ürün, bileşiği, çevre açısından güvenli bir bitki emülgatör olarak tanımlar. Diğer doğal olmayan türden stearatlar, su kirliliği veya çevresel toksisite gibi sorunlara yol açabilir – örneğin doğal stearat alkolleri toksik etilen glikolle birleştiren glikol stearat gibi, şampuan gibi ürünlerde pırıltılı, inci benzeri dokular üretir.

Hakkında: Meryem Erkahraman

Bu Çok Okundu

Spot Perm Nedir?

Bir nokta perma, bir müşterinin saçının sadece küçük bir kısmının geçirildiği kalıcı bir dalga tekniğidir. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir